Omgeving
De Hospedria en de tuin liggen in het monumentele dorp Santiago Millas. Santiago Millas wordt ook wel de hoofdstad van de streek La Maragatería genoemd in het Noord Westen van Spanje in de provincia Leon.
De fisionomie van het dorp is de  typische van een arrieros (Muilezeldreivers) dorp uit de 18 de eeuw, behoudend  de sfeer van deze tijd wat men goed kan zien in het urbanistische plan en gebouwen
Daardoor is het dorp in 1998 Historiesch – Artistiek Monument verklaard door de regering van Castilla – Leon.
Als gevolg van zijn strategiesche geografieshe situatie 300 km van de kust en 300 km van Madrid het dorp beleefde het dorp een grote groei in de 18de en 19de eeuw zich ontwikkelend als een belangrijk logistiesch centrum in NW Spanje, dit kan men vandaag nog goed zien in de maat van de gebouwen waar de arrieros hun transportgoederen opsloegen en samenwoonden met hun knechten.
De gemeente groeide uit tote en samenleving van 3000 zielen, hedendaags zijn er niet meer dan 150, deze bevolkingsterugloop is een gevolg van de komst van de trein welke de arrieros tot de emigratie veroordeelden en  het dorp tot verlatenschap.
Aan het einde van de XX eeuw beleefde Santiago Millas een wedergeboorte door het rural toerisme en door de verkoop van vele gebouwen aan personen van buiten het dorp die de huizen gebruiken als tweede woning, wat tot grote en vele restauraties, de verbetering van de omgeving en een verhogong van het inwonersaantal leidde.
Santiago Millas is gelegen in het lage gedeelte van de Maregateria op een hoogte van ongeveer 1000 m en de natuur van de omgeving is de typiesche van lage berglandschap, grote oppervlakten van steeneiken en dennenbossen en landbouwgrond , heuvelig oplopend  tot de bergketen van de berg El Teleno  (2184 m) en de rivier El Duerna, de natuurlijke grens tussen het groene Galicia en de hoogvlakte van Castillie – Leon.
Locatie : 
- Autovia/snelweg A6 op 6 km.
- Astorga streekscentrum 8 km.
- Leon provinciciehoofdstad 50 km.
- A Coruña 275 km.
- Madrid 320 km.

- Leon Airport 41 km.

Omgeving

De Hospederia ligt in het monumentale dorp Santiago Millas. Santiago Millas wordt ook wel de hoofdstad van de streek La Maragatería genoemd in het Noord Westen van Spanje in de provincia Leon. 

Het dorp is een typisch "arrieros" dorp uit de 18 de eeuw. Het dorp straalt de sfeer van deze tijd nog uit en dat is goed te zien in de structuur van het dorp en de gebouwen. In 1998 heeft de regering an de Castilla - Leon, het dorp verklaard tot Historisch Artistiek Monument. 

Vanwege de strategische ligging, 300 km van de kust en 300 km van Madrid, beleefde het dorp een grote groei in de 18de en 19de eeuw. Het had zich ontwikkelend tot een belangrijk logistiek centrum in NW Spanje. Dit kan men vandaag nog goed zien in de maat van de gebouwen waar de arrieros hun transportgoederen opsloegen en samenwoonden met hun knechten.

De afgelopen decennia beleefde Santiago Millas een wedergeboorte door het rural toerisme en door de verkoop van vele gebouwen aan personen van buiten het dorp die de huizen gebruiken als tweede woning. Dit heeft geleid tot veel restauraties en een verbetering van de omgeving.

Santiago Millas is gelegen in het lage gedeelte van de Maregateria op een hoogte van ongeveer 1000 m.  De natuur van de omgeving is een typisch lage berglandschap met grote oppervlakten van steeneiken, dennenbossen en landbouwgrond , heuvelig oplopend  tot de bergketen van de berg El Teleno  (2184 m) en de rivier El Duerna, de natuurlijke grens tussen het groene Galicia en de hoogvlakte van Castillie – Leon.

Locatie : 

  • Autovia/snelweg A6 op 6 km
  • Astorga streekscentrum 8 km
  • Leon provinciciehoofdstad 50 km
  • A Coruña 275 km
  • Madrid 320 km
  • Leon Airport 41 km.

Bezoek aan Leon

Vanuit Santiago Millas is het eenvoudig om andere bijzondere plaatsten te bezoeken, zoals de provinciehoofdstad Leon met zijn belangrijke historische monumenten, zoals het Panteon Real van de San Isidro, de gotische cathedraal of het San Marcos.
Naast de monumenten heeft de stad vele musea die interessant zijn om te bezoeken, zoals het museum van de cathedraal, de bibliotheek van San Isidro, de stichting Vela Zanettie, het Mosac (museum van moderne kunst) en het provinciaal museum. Bovendien beschikt Leon over alles wat u van een grote stad mag verwachten, zoals theaters, winkels, sportaccommodaties, ziekenhuizen en een vliegveld.

Bierzo

Bierzo is te bereiken via de snelweg A6 of via de oude middeleeuwse pelgrimsroute de Jakobsweg. In de bijzondere streek Bierzo bezoekt u de Ancares met zijn Keltische architectuur, de Mozarabische gebouwen van de Valles de Silencio (valleien van de stilte), het tempellierskasteel van  Ponferrada, de middeleeuwse straatjes en stegen van Villafranca, dorpjes zoals Molinaseca, Los Montes de Valdueza en Las Medulas de meest spectaculaire goudmijn, aangelegd door de Romeinen en werelderfgoed verklaard door Unesco.

Volg ons!

Reserveren

Meer informatie of direct reser- veren neem contact met ons op

(987) 691 123

Ook grote groepen, trouwerijen en evenementen mogelijk.

Klik hier voor online reserveren.